Saturday, 28 December 2013

AzAm TaHuN BaRu !



Wahh.. dah nakk 2014...cepatnye...rasa macam baru je sambut tahun 2013 kan...




Sesungguhnye banyak perkara yang berlaku pada tahun 2013. Ada manis, ada pahit, ada masin, ada payau...payau?! Aku pun ada banyak gak perkara yang nak disenaraikan. Cuma macam takda masa nak diimbang dan dilistkan. Perlu banyak masa gak tu...

Tahun 2013? Emm...ada gak agenda yang bermain-main dalam fikiranku. Antaranya:
"Nak jadi seorang muslimah yang benar-benar seorang muslimah. Nak cari Keredhaan dari Nya...Aku rasa aku ni makin lupa dan alpa...huhuh.." :'(
Alhamdulillah masih bernafas lagi untuk meneruskan kehidupan. Syukur kepada Ilahi kerana masih diberikan kesempatan untuk terus hidup di atas muka bumi yang sudah nazak kini. Semoga tahun baru membawa lembaran baru kepada diri ini dan juga anda.
Rata-II blogger rmai yang publish entry tentang tahun baru. Saya pun tidak ketinggalan untuk menaip entry juga :D
Azam tahun lpas Alhamdulillah~ 50% sudah dicapai . Jadi lagi 50% akan dibawa ke taon 2014!! =) untuk menjadi seorang yang matang dan lebih matang dlm menghadapi apa jua keadaan .. In shaa Allah~
Tahun 2014 punyer azam byk jugakk ler.. kehkeh.. Mudah-mudahan tercapailah hendaknya. Nakk senaraikan jugakk supaya mnjadi ingatan dikala terlupa .. XD ..
1)SPM 11A+
2)Berusaha untuk melakukan perkara yang dapat menambahkan keimanan dan ketaqwaan kpd-Nya
3)Berjimat dlm berbelanja~
4)Ingin menjadi sahabat sejati :')
5)Mengawal diri untuk terus mengalirkn airmata [aku mzty kuat]
ucapan gambar tahun baru 2014
That's all azam dan wishlist for next year =) .. Byk-II kangg tak tertunai plak .. Semoga tercapai la hendaknya. Semoga hidup kita semua akan lalui dengan ketenangan . Dengan izin-Nya =D ... Hidup kita nih bkn smudah ABC butt complicated mcm Algebra .. Cewahhh! tpi btol lah...
SELAMAT TAHUN BARU semua , semoga azam dan impian korangg akn terlaksne pde tahun 2014 .. Amin .... ;)

Akauntingggggggggggggggggggg!

"Salam Hamba salam mintak kerja~" okk! cter psal akaun? perhhh! memey tak ar..! sbb dh nk antar bru nk bwt .. TERlampau rajin la katekn..ku pikir 'gampang' ble bwt lonely tpi sbenarnyee susah giler.. bru nak blagak,,riak,,takbur bwt sendiri~ ... astaghfirullahazim =) .ade pengajaran disitu kay! 3 kali hangout sbb nk discuss akaun nih tpi tk siap-II ! nmpk ade mnde lain yg dibuat .. 
26th Nov...1stly hang gy kfc rawang ngn Nedy,Sepy,Syima,Ira n Erma .. bak kate Nedy ,"bwak owank yg tk berkaitan memey payah la" .. hehe .nk bwt cmne dak akaun yg len busy je! Pagi2 bert0lak dri umah smapai rawang breakfast dlu smbil tggu dak2 len sampai~ Then tr0skn dgn agenda yg tlah diaturkn .. discuss akaun smpai zohor, tgk Syima cm 'cacing kpanasan' sian plak la sbb aku yg ajak dia tmankn aku ..so, kte0wnk bwk la dia gy tgk wayang kt aeon je pon! Cter Hunger Games .. 'smbil menyelam minum air' ..dpat la jmpe slah sorg member 'SHANIE IS DYRA' ... Ira la spe lgi..! Rindu dia mehh ='* .. ini la 1st tyme hang for discuss akaun akhirnyer TERbengkalai sbb mse tk ckop.. REDHA~
24th Dec..2 ndly discuss,, mule2 nk gy rawang sbb dorng ade wt dicussstion rmai2 tpi tkde kwan n dh cancel pon! Pstu fikir punyer fikir cmne nk bwt nih ,, dh ksuntukan mse sgd .. tber~ teringt Aniezs! jyeah! Smlm aniezs dh bncg ngn fasyaq, mzty dia taw walaupon sikit.. Then aku ngn Hali gy umah dia, akaun punyer psal sanggup bwt ape shj . Poyo Sehh ==' .. bincg dri kol 3 smpai 6.. dpt la gak input2 terkini walaupun tk siap spenuhnyer .. dpt la gak lpas nafas kelegaan di situh! hewhew~ Tqvm niezs! ;))..
26th Dec... lastl discusstion~ port kteorg kali nih FAR FAR AWAY~ hakahkahak =D tk jaoh mne pon.. serendah jew, umah mira jenal! memandgkn kteorg dh bwt appointment awal2 sng lah! Aniezs kate mmg tk nk ajak rmai2 sbb nnty keje tk jalan ,,sembang je byk! setuju ngn ape yg aniezs ckp.. ! Aku, Aniezs, Hali! hyer kami bertiga~ smpai2 je tr0s kluarkn ape yg ptot nk dibuadd..Dok sne kire2 kol 9.30am-2.30pm .. lme an? mmg tk la breakfast+lunch kt sne .. trimas Mira Jenal skeluarge =)) ! Akhirnyer siap bebeh!!! Alhamdulillah~ butt tdi aniezs text, mira kate pp dan kk dia tk sure bt0l ke tk~ Sokay la.. akuu ikot aniezs je, hekhek XD ! Sengal ~~
Alhamdulillah dh siap smuenyer,, tnggal nk taip jew! So tired butt enjoy sgd2 bwt keje kursus nie~ Sejujurnyer aku ckp , dgn adenyer kerje kursus nih bru aku phm ape itu dokumen perniagaan, penyata pndptn,kunci kira-kira n ape yg berkaitan dgn akaun!! Maaf yew Sazah Erly! saye mmg tk bleh nk pickup.. =( .. tkpe, next year saya bwt daebakkk (Y) . In shaa Allah.. Ade hikmah disebalik yang berlaku .. ALLLAHU~ 

Saturday, 21 December 2013

engkau (^_<)

When i talk about dia? kakak aku mule la "ko nih kn deq!, asek-II ckp psal dye je bla bla bla~" Ade den kes0h? Werkkk! =P This is my life, and I have every right to do whatever. Piss no war yea sis!XD,, Now! 'Gadis Pink' mau dscribe about close on title ~hehe .. Nme dye -HAMBA ALLAH- ! TBH, Dye sowank yg brhaty mulia.. as .. #flashback# -dirahsiakan- kihkihkih =D Act,,byk entry aku cter psal dye klo bce la! nk kate dye mnyakitkn aty? nope! *tk penah terlintas dlm pale pon* klo dye mara ue cbb ksilapan aku gak, so.. wajarlah berlaku sedemikian rupe~ hehe.. Memey aku rse sedih tpi ksedihan ue akn cpat ilang. Tk taw npe.. Mmg dgr cm pelik ==' :tk yah nk pelik sgd ler: klo bley aku nk lbih mngenali dye tpi ade 1 msalah ='/ ... Hm~~~ Waduhh-II bikin runsing kpale gue ini @_@ <-- minah end0n mne sosat nih? *shuh3! Ble otp kte0wnk bese je tpi kdg2 ue krik krik krik la cbb tk taw mau ckp pe .. s0kay! yg penting leyh lpaskn windo0o0~ hewhew ^_^ ..n kte0wnk asek gadoh je n aku rse gado-II tuh lgi bwt hubungn kte0wnk lgi erat ye d0k? tpi tk nk ler fighting-II nih, bak kate 0mputih tk 'chill' la kn..itu smue d0k penting,! Most important  aku nk dye taw aku akn slalu sayang n merindui dye *sweet LOL* .. hee~ hope our relationship be nice until jannatulfirdaus =D .. Aminn~ n lastly mgenali dye mgajar aku ketabahan hidup tnpe se0rg bpe =') ,, kuatkn diri ea! ...w0keyh! sampi disini saja . lalalalai~~

AMARAN: Do not ever take her from me ='* .. <kidding-II>

                    SAYA SAYANG AWAK! AWAK JANGAN MARAH <3




Friday, 20 December 2013

tak leh tydoo0o0 ^_^

Ting tong ting ! Jam dh kol 3.20am butt tk rse ngnt0k lgi.. hm? Bosan~ nk text dye mzty dh tydo.. pffft @_@ ..hah! Blogging yop! =P.. 2013 nk mlabuhkn tirai kire-II lbih kurang sminggu lgi n skaligus aku akn naik f5 ! Ble ditgk balek, aku nih dh nk msok f5 tpi ktinggiannyer msih ==> 151cm .. =( [jgn dipertikaikn kayy!pendek itu tomey] hakhakhakz .. XD ske sgd la pasan aku nie,, astaghfirullahalazim =_= .. okay kte tr0skn dgn t0pik tdi.. f5? SPM!!! wahhh! tk caye dehh~ SPM taon dpn aku nk bwt yg terbaekkk (Y) !sng cter 11A+ in my hand {doakn sye!} prinsip aku mudah je usaha+doa+tawakal! In shaa allah =)Tk mau men-II dh , n0 more love ..aku kne set in my mind aku ade matlamat yg akn mnntukan mse dpan aku yg harus aku capai .. #smangat SPM# ;) okayyy! Done =X ..

PENATTTT~!

Assalamamualaikum... Dgr sini gadis pink nk berceloteh!!! act. bwu tukar blog ni dri blogskin kpd template cbb susah la nk pkai blogskin ...hehe XD .. Dri kol 11pm tdi ...smpai kol 3am bru siap! lme woo0o0~ "jyeah! usehe tgge kejayaan" ..okay la.. sye mau ngorok dlu ya! .. Gnite ^_^ akhirnyer siap jugakk =P